Valentines som virker?

Valentines er her og mange er kanskje litt spente på hva som skjer i dag – om de får den oppmerksomheten de ønsker seg. Noen er veldig romantiske og synes dagen bør feires i stor stil. Da kan det bli problematisk om kjæresten ikke skjønner tegninga eller er uenig.  Hvordan sier man i fra om sine forventninger?  Bør ikke romantikk bør være i fokus mer enn en dag i året?
Men hva skal man gjøre? Og
 hvem vet hva som funker da?  Jo det er forsket masse på dette. Følg med.

cupid

For å få forventningene dine møtt er det avgjørende at du tar ansvaret for å si i fra om hva du ønsker deg. Ferdig. Det er ikke den andres ansvar å tolke deg! Klart det er lettere om den du er sammen med er lik deg på dette området, da det kanskje er noen faktisk ER flinkere å tolke det. Men uansett- det er du som må si i fra. Om du ønsker å feire Valentines med blomster, gaver og middag ute må du si i fra om det på en diplomatisk måte at det er det du ønsker deg.

Synes du det blir for mye styr, og bare er et «triks fra handelsstanden»? Vel du må ikke like romantikk i denne settingen. Men om du er sammen med noen som liker det, og du kommer inn  med den innstillingen – så spørs det hva slags romantikk du får tilbake…

valentines

Valentines kan være en herlig hyllest til kjærligheten og sette litt ekstra spiss på forholdet midt i februar. Men det viktigste er jo hverdagsromantikken, der du utøver sjenerøsitet ved å gi komplimenter, vise oppmerksomhet, gjøre en tjeneste for den andre uten å forvente noe tilbake. Det er faktisk forsket masse på hva som er fellesnevnerne hos lykkelige par. Se denne herlige illustrasjonen under. Da er det vel håp?

PS: Om du er singel, vil ha kjæreste, og synes Valentines er kjipt – det kommer ikke alltid til å være slik! Og sett pris på singeltilværelsen – med å dyrke deg selv denne dagen. Kjør på med egenpleie, litt luksus om du kan og feire at du er den du er. Et godt parforhold har grobunn i ditt egenverd, og når «den rette» kommer er det å sette pris på seg selv en viktig egenskap.

Happy Valentines!

the science behind a happy relationship

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s